top of page

Audioknihy pro děti



Poslech příběhů a hlasité předčítání není v historii lidstva žádnou novinkou. Díky novým technologiím lze mluvené slovo také zaznamenat na hmotný nosič a audioknihy se stávají alternativou ke klasickým papírovým knihám. Jako všechno, mají své kladné i záporné stránky, někdo si bez nich neumí život představit a někomu poslech audioknih nic neříká.


Audioknihy lze mít po ruce doma pro lepší pohodu, můžeme si jejich prostřednictvím ukrátit dlouhý čas při cestování nebo zvednout náladu marodovi při stonání v posteli. Při poslechu si to neuvědomujeme, ale audioknihy obohacují slovní zásobu, podporují porozumění literárnímu textu, trénují a rozvíjí soustředění. Vítaným pomocníkem mohou být i například pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami. Mohou se stát odrazovým můstkem a "nastartovat" zarputilé nečtenáře k zájmu o literaturu a podpořit jejich čtenářskou gramotnost atd.


V dětském oddělení se fond audioknih rozrostl o 20 nových přírůstků. Z pestré nabídky od klasických děl (Babička, Děti z Bullerbynu atd.), přes pohádky a pověsti (České pověsti pro malé děti, Čertovská pohádka...) až po současnou literární tvorbu (Alea dívka moře, Kapitán Adorabl...), si určitě vyberete!

Vyzkoušejte "čtení ušima" a možná budete překvapeni, jak to děti zaujme.


A až Vám dvacáté opakování stejného titulu poleze na nervy, přijďte si do knihovny pro jinou "placku"!


A teď už nerušte, poslouchám!


31 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page