top of page

Co se děje v knihovně za zavřenými dveřmi?

Již přes měsíc jsou dveře knihoven zavřené. Jedna ze základních služeb - půjčování knih je pozastavena. Někteří z Vás si našli alternativy v podobě elektronických knih a jiných zdrojů, pro někoho je klasická papírová kniha nenahraditelná.

Přestože veřejnosti je vstup do knihovny v současné době odepřen, za zavřenými dveřmi se i tak děje spousta věcí. Veškeré činnosti mají na paměti Vás - čtenáře a mají za cíl zpříjemnit pobyt v knihovně.


A co se nyní v knihovně děje?

  • Uklízíme. Všude. Ve skladu, po celé knihovně, vytíráme police všech regálů s knížkami. Rovnáme a kontrolujeme správné zařazení knih, aby byly dobře dohledatelné.

  • Organizujeme fond. U některých kategorií literatury (např. detektivky) jsme přistoupili k posunutí fondu, abychom získali více místa pro pohodlnější vyhledávání a také nové knihy. Stejně tak porovnáváme naučnou literaturu (např. životopisy řadíme podle jmen, o kom daná kniha je). Časopisy jsme srovnali pro lepší přehlednost podle abecedy.

  • Měníme nábytek. Již v minulém roce jsme vyměnili některé staré dosluhující regály za nové. Letos jsme doplnili ještě jeden regál v dolní půjčovně a také přišla řada na nový výpůjční pult v oddělení pro dospělé (viz fotogalerie).

  • Nové knihy. Stále přicházejí nové knížky, které zpracováváme a připravujeme k vypůjčení.

  • ... a další. Spousta činností a již rozběhlých projektů, které pro Vás připravujeme a pokračujeme v jejich realizaci.


Ale hlavně už se těšíme se na Vás - naše čtenáře. Bez Vás je knihovna prázdná a bez života.

Přejeme všem pevné zdraví a těšíme se na viděnou v knihovně!






60 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page