top of page

Březen měsíc čtenářů 2024

Aktualizováno: 4. 3.

V knihovnách se snažíme podporovat čtenářskou gramotnost a čtenářské návyky již od nejútlejšího dětského věku. Proto i letošní ročník celostátní akce Březen měsíc čtenářů nese motto „S knížkou do života – Životem s knihou.“



A na co se v březnu v knihovně můžete těšit?


Březnový knižní kvíz koresponduje s mottem "S knížkou do života - Životem s knihou" a věnuje se knížkám pro děti. V šesti ukázkách (tentokrát i s ilustracemi) se vrátíte do časů, kdy vám předčítali rodiče či prarodiče. U každého úryvku jsou připravené dvě otázky.


1.- 31. března 2024 na www.knihovnabroumov.net.


 

První přednáška s workshopem v rámci projektu The Europe Challenge, podpořeného organizacemi Fondazione Cariplo, the Scottish Library and Information Council, Arts Council England na téma Jak dát nepotřebným věcem druhou šanci aneb Cirkulární ekonomika v praxi.

Tato přednáška s workshopem vám otevře dveře do světa recyklace a znovuvyužití, představí inspirativní příklady z celého světa a ukáže, jak každý z nás může přispět k lepšímu zítřku prostřednictvím jednoduchých, avšak efektivních kroků. S tématem cirkulární ekonomiky nás seznámí Cirkulární centrum Jaroměř.

Pořádá Vzdělávací a kulturní centrum Broumov, o.p.s. a Městská knihovna v Broumově.

 

Středa 13. března 2024 od 16:00 hodin v dětském oddělení knihovny (více ZDE)

Vstup zdarma.


 

Literární café: Rufina Bazlova / Vesna Evans (více ZDE)

Srdečně zveme na neformální posezení v Městské knihovně v Broumově s březnovými rezidentkami klášterního Literárního domku. Setkání uvede Šárka Rambousková a svou tvorbu představí:


Rufina Bazlova (*1990) – běloruská umělkyně sídlící v Praze. Vystudovala ilustraci na FDU Ladislava Sutnara v Plzni a scénografii na KALD, DAMU. Věnuje se ilustraci, autorským knihám, výrobě loutek, scénografii a performance. Bazlova získala mezinárodní popularitu za svou sérii „Historie Běloruské Vyzhyvanky“, která pomocí tradičního média lidového vyšívání zobrazuje protesty a události okolo voleb v Bělorusku. Umělkyně je také známá jako autorka plně vyšívaného komiksu „Ženokol“, který zkoumá téma feminismu přítomného v lidových tradicích.


Vesna Evans (*1982) – prozaička. V Praze žila od roku 1993, kde v roce 2009 debutovala sbírkou povídek „Ani ve snu“. Stejného roku vyšla i její povídka „Ze strachu“ v povídkové antologii nakladatelství Listen. V roce 2012 vydala novelu „Idioti 21. století“. Od roku 2014 žije v Norsku, kde je členem Norské spisovatelské unie a Norského spisovatelského centra. Má české a chorvatské občanství, v Praze vystudovala tvůrčí psaní na Soukromé vysoké škole Josefa Škvoreckého a píše česky.


Městská knihovna v Broumově - oddělení pro děti

Úterý 19. března 2024 od 17:30

Vstup zdarma


Pořádá Vzdělávací a kulturní centrum ve spolupráci s Českým literárním centrem a Městskou knihovnou v Broumově


 

43 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page